mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

6 İPUCU İLE CORONA EV İZOLASYONUNDA ZİHİN VE RUH SAĞLIĞINI KORU, GÜVENDE KAL!

Global corona virüsü salgınında evde kaldık. Kendimizi çevreden izole ettik. Bulaşma risklerini hayatımızdan çıkardık. Evden çalıştık. Yaşamımızı birkaç metrekareye sığdırdık. Değişen hayat düzenimize aylardır ayak uydurmaya çalışıyoruz. Corona virüsüne yakalanmamak dışında büyük bir mücadelemiz daha var... Ve bence büyükten de öte. Zihin ve ruh sağlığımız. Yalnız ve izole hissetmeyi bu 6 ipucu ile dönüştür, Corona virüsünde evde kalırken zihin ve ruh sağlığını koru, güvende kal.





Evde pijamalarla oturup rahatça işleriniyapmanın pozitif tarafları olsa da ruhumuzun bağlantı istediği bir gerçek. Aynı Mother Teresa’nın dediği gibi


“Huzurumuz yoksa, bunun sebebi birbirimizle bağlantımızı unutmamızdır.”


Yalnız ve izole hissetmenin zihinsel ve duygusal sonuçları oldukça ciddi. Harvard Health Publishing’de yayınlanmış bazı araştırmalar bu hislerin sağlığımız üzerindeki etkilerinin sigara içmekten daha ciddi olabilecceğini gösteriyor.






18 Nisan 2016’da yapılan araştırmalarda yalnız hissetmenin kalp krizi ve felç riskini artırdığı sonucuna varılmış. Araştırmanın detayları şu şekilde: 181.000 yetişkinin katıldığı 23 farklı çalışma yapılmış. Bu grup içinde 4628 kişinin kalp sorunu yaşadığı, 3000 kişinin de felç geçirdiği kayda alınmış.


Verilere göre %29 oranında kalp hastalığı riskinin, %30 oranında da felç riskinin arttığı sonucuna varılmış.


Enteresan olan şu ki bu oranların sigara içmenin ve obezitenin riski oranlarıyla aynı olması.


6 İPUCU İLE ZİHİN VE RUH SAĞLIĞINI CORONADA EVDE KALIRKEN KORU


Elbette yeni arkadaşlıklar edinmek ve sosyalleşmek coronadan korunmak için evde kalırken zor. Ama paylaştığım 6 ipucu ile kendi çözümünü yaratabilirisn.


Öncelikle hayatına sosyalleşme olasılıklarının girmesini istiyorsan ilk adımı sen at. Çünkü sosyal çevre genişliğinin ilginçlikle değil ilgili olmakla alakalı. Genelde karşı taraf arasın, plan yapsın, ya da tanışmak istesin diye bekliyoruz. Hadi bu kalıbı kır ve aşağıdaki 6 ipucuna bak. Sana uyanlarla kendi aksiyon planını hazırla.


1.İPUCU-PAYLAŞMA&VERME:


“Sürekli evde kalırken, her türlü sosyalleşme mekanı kapalıyken nasıl başkalarıyla bağlantıya geçebilirim?”

diyebilirsin. İşte sana birkaç örnek:


  • Evde kurabiye yapıp komşularına paketlere sarıp verebilirsin. Onların yüzündeki mutluğu görmek, hatırlarını sormak seni harika hissettirecek.


  • Belki markete bile gitmiyorsun. Ama evine mutlaka kurye, sucu ya da market servis elemanı geliyordur. Geldiklerinde onlara içten teşekkür etmek ve güzel bir gün dilemek. Ayrıca onların bu ilgiye gerçekten çok ihtiyacı var. Onun hayatıyla empati kur, bu eforunu taktir et ve ona söyle, evinde varsa şeker ya da çikolata ikram et, uğurlar olsun de…

Sosyal mesafeyi koruyarak sevgi, içtenlik ve samimiyeti paylaşımı işte bu kadar basit.

2. İPUCU-KENDİNLE RANDEVULAŞ:


Kendinin arkadaşlığını keşfet. Şunu düşün son nefesine kadar kendinlesin. Öyleyse kendinle daha keyifli vakit geçirmeyi öğrenmek hayatının yatırımı.


Neler yapabilirsin:


Özene bezene kendine sofra kurmak. Tepsi hazırlamaktan bahsetmiyorum. Şöyle özel renkli peçeteli, kaliteli porselenlerini dizip mumunu yaptığın cinsten. Şık kıyafetlerini giy, parfümünü sür, kendine süslen. Aç sevdiğin müziğini. Bu anın tadını çıkar. Çünkü bu özeni hak ediyorsun.


Kendi kendine bir dans partisi verebilirsin. Kimse zaten görmüyor, utanacak bir şey yok. Aç müziği, en çılgın dans figürlerini gazla. Anında modun yükselecek. Elbette bunu arkadaşlarınla online toplanarak da yapabilirsin. Dans müziği alternatifleri için lütfen bu spotify listeme bak.

3. İPUCU-EKRANSIZLIK ZAMANI:


Telefonsuz ve bilgisayarsız mola ver. Yani bütün gün bilgisayarın başında zombi gibi oturma. Ayrıca zaten sağlıklı da değil. 60 dk çalış, 10 dk mola ver. Sonra esne, camı aç derin nefes al. Tavsiyem öğle yemeği molanı bile ekrandan uzak yap.


Ekransız kaliteli zaman için birkaç öneri:


  • Bitki beslemek. Ben bayılıyorum. Evde 40 üzerinde bitkim var. Topraklarına dokunmak ve budamak müthiş canlılık veriyor. Ayrıca yaşam alanının enerjisini kesinlikle yükseltiyor.


  • Ellerini kullanarak yapabileceğin şeyler. Mesela resim. Profesyonellikten bahsetmiyorum. Birkaç pastel boya ile boyama bile yapabilirsin.


  • Ayrıca yemek yapmak. Yeni tarifler denemek. Bir arkadaşım evde kendi peynirini bile üretmeye başlamış.


Kısaca üretkenlik ve yaratıcılıkta sınır yok.


4.İPUCU-DOĞAL PROZAC İÇ:


Yani spor yap. Zihin gücünü, üretkenliğini ve beyinin işlevselliğini artırmak için spor muazzam etkili. Dışarı çıkamayabilirsin, açık spor alanları ve spor salonları kapalı olabilir. Ama bu senin için bir engel değil. Evde mutlaka kendin yap. Hatta online spor toplantı odaları açabilirsin. Pek çok personal trainer sayfasından canlı spor buluşmaları düzenliyor. Onlara katılabilirsin ya da kendin bir grup açıp arkadaşlarınla spor yapabilirsin.


5. İPUCU-ONLINE BULUŞMALAR:


İşinle ya da hobinle ilgili online meetup toplantılarına katılabilirsin. Hiç bilmiyorsan ya da yoksa ağlama… Bunu ilk yapan sen ol. Diyelim etamin yapmaya bayılıyorsun. Etamin işlerinin gösterildiği ve konuşulduğu bir online toplantı odası neden açmayasın. İnsanları forumlarda bulup davet edebilirsin. Onlara toplantı gününü hatırlatabilirsin.


6.İPUCU-ODAĞINI YÖNET:


Hissettiğin yalnızlığı ve izolasyonu mutluluk ve keyfe dönüştürmekte ustalaştığında şartların kurbanı asla olmuyorsun. Geleceğini şuan yaratıyorsun. Şuan ne hissediyorsan ve düşünüyorsan onu yaratıyorsun. Öyleyse şuan keyifli hisset, bonus olarak gelecekte keyifli gelsin.


Güzel haber ise 30 günde bunun üstadı olabilirsin😊


İçinde 30 farklı enerji yükseltici video ve eğlenceli çalışma kitapçığı olan Proje: Hayallerini Gerçekleştir programı sana bunun pratiğini yapmanda harika bir çözüm olacak.


Ayrıca tüm videolara yaşam boyu erişime sahipsin.



BONUS:

Katılan ilk 20 kişiye 1 seans hediye ediyorum. Yan bu fırsat haftaya olmayabilir.



Evet yalnızlık ve izolasyon hissini kendini destekleyecek şekilde dönüştürmen için paylaşacağım 6 ipucu bu şekilde. Bu fikirler belki şuanda sana buz dağının görünen yüzü gibi geliyor. Ama önemli olan başlaman.

Şimdi seni duyma zamanı. Global pandemiğin yan etkisi izolasyon ve yalnızlıkla nasıl baş ediyorsun? Kendin için neler yapıyorsun? Ne sende özellikle işe yaradı, ne yaramadı? Lütfen aşağıya bir yorum bırak ve bunu öğrenmemi sağla.



Eğer çevrende geçirdiğimiz şu süreç nedeniyle yalnız hisseden varsa onlarda zor zamanlar geçiriyorsa lütfen bu postu sayfanın üstünde ve altında bulunan işaretlerine tıklayıp onlara da gönder.



Böylelikle sağlıklı ve üretken hissetmeleri için onlara da yardımcı olabilirsin.


Web sitemde olduğun için, bunu okuduğun için, izlediğin için ve paylaştığın için çok teşekkürler.



Ayrıca bu açıdan daha çok pratik istersen buraya tıklayarak hazırladığım ücretsiz online eğitime dakikalar içinde sahip olabilirsin.



Hep hatırla sen çok önemlisin ve değerlisin. Ve kendine özel rengi katarak gerçekleştirdiğin her hedefinle başkalarının hayatı daha anlamlı ve güzel olacak.

Haftaya "Hayallerin Cepte Perşembesi"nde görüşmek üzere!


🧡

Tuğçe




50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page