mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

BAŞARILI İNSANLARI SARSILMAZ BAŞARIYA GÖTÜREN 3 TAKTİK

Güncelleme tarihi: 10 May 2020

Corona virüs (COVID-19) karantinası sonrası kafanda yeni iş fikirleri patlamış olabilir. Ya da mevcut işini daha başarılı hale getirmeyi hedef listenin en başına yazmış olabilirsin. Ama bir taraftan da hayallerini süsleyen o başarılı insanlar gibi olmak için yeterli olmadığını, yeterli paran olmadığını, yeterli eğitimin olmadığını düşünüyorsan çözüm burada! Başarılı İnsanları Sarsılmaz Başarıya Götüren 3 Taktik ile Corona virüs (COVID-19) karantinası sonrası iş ve özel hayatında yepyeni taze bir sayfa aç!




Bugün hayallerim cepte Perşembesi ufak bir hikaye ile başlıyor. Her hafta evimin arka sokağındaki süper markete 3-4 defa gidiyorum. Ve her gittiğimde gözlerim yalnızca bir satış görevlisini arıyor. Ve kendisi kasada dahi durmuyor. Süper marketteki ürünleri raflara yerleştirmeye yardımcı oluyor.

Onu neden mi görmek istiyorum? Çünkü ne zaman rastlaşsak, uzaktan dahi beni görse enerjisini hemen hissediyorum. Adımı bilmese de, bana gülümseyerek her seferinde hatırımı soruyor. “Bulamadığınız bir ürün var mı? Hemen yardımcı olurum” diye bana nezaketini sunuyor. Ve enerjisi tümüyle saf ve huzurlu. Gülümsemesi gerçek. İlgilenmesi gerçek.




Gördüğün gibi pozisyonundan, kazandığın paradan, eğitiminden bağımsız olarak fark yaratan bir şey var. Bu ise enerjin. İçtenliğini, önemsemeni ve değer verme tutumunu eylemlerine ve çevrenle iletişimine samimiyetle katman seni fiziksel görünüşün, eğitimin ve yaptığın işten bağımsız olarak akıldan silinmez yapıyor. Ve bu hem işin, hem de özel hayatın için geçerli.






Enerjisiyle fark yaratan başarılı insanları ve işlerinin kuruluşunu anlattığım blog postuna mutlaka bak. Sana müthiş ilham olacak.


Aynı Oprah Winfrey’in dediği gibi
“Bütün zamanların en büyük keşfi birisinin tutumunu değiştirerek geleceğini değiştirebilmesidir.”

3 Taktikle Başarılı İnsanlar Gurubuna Katıl!


Başkalarını etkileyebildiğin ölçüde fark yaratırsın. Başarılı olursun. Başkalarını etkileyebildiğin ölçüde akılda kalırsın. Ve şuan inanıyorum:


Başarın bankada ne kadarın olduğuyla ilgili değil. Başarı etkileyebildiğin hayatların, gününü güzelleştirdiğin ve anlam kattığın kişilerin sayısı ile bağlantılı.

Ve bu market görevlisi bence MÜTHİŞ BAŞARILI. İşini yaparken mutlu, ne zaman onu görsem günümün enerjisi biraz daha artıyor. Başka yerde kampanya olsa da yine oraya gitmek istiyorum.


Ama bazı kişiler de, tamamıyla yürüyen bir şikayet bulutu gibidir. Bu sebeple bu kişi işinde ne kadar iyi olursa olsun fark etmez, sen kendini iyi hissettiğin yere gitmek ve hizmetini almak istersin.


Öyleyse şimdi işinde ve hayatında seni sarsılmaz başarıya götürecek üst taktiğe geçelim:

1.Taktik: Tutumun en kaliteli parfüm gibi de kokabilir, lağım gibi de…


Biliyorsun düşündüklerimiz ve hislerimiz ile beynimizde sinyaller oluşuyor. Bunlar da enerjimizi belirliyor. Enerjimiz ise diğer insanların burnuna giden kokumuz. Yani sen keyif, coşku hissettiğinde ve mutlu olduğunda yanına diğer insanlar gelmek ister. Onlar için cezbedici olursun. Akıllarına gelirsin.

Öyleyse enerjinin sorumluluğunu al ve onu değiştir.

Ve bu konuda harika bir haberim var! Mayıs ortasında

Proje: Hayallerini Gerçekleştir programım başlıyor! Ve burada enerjini yükseltecek 30 farklı aktivite videosu ve eğlenceli çalışma dokümanı bulacaksın. Nefesimi tuttum heyecandan. Çünkü bu konuda aşırı işine yarayacağını biliyorum.



2.Taktik: Hayatındaki insanlarla iletişimin yaşam deneyimin olur.


Hemen kendimden bir örnek daha vermek istiyorum. Çeşitli ev hizmetleriyle ilgili armut adlı firmadan destek alırken, taşıma işim birisiyle anlaşmıştım. Hizmetini satın aldığım kişi o kadar güler yüzlü, o kadar yardımseverdi ki, hemen harika bir yorum yaptım ve bu onun daha çok iş çekmesini sağladı. Dahası, 1 ay sonra tekrar ihtiyacım olduğunda ilk aklıma gelen isim yine o oldu. Ve benden istediği rakamın %20 daha fazlasını memnuniyetle verdim. Yani benimle iletişimi değerli cüzdanımın fermuarını memnuniyetle açtırdı.


Ve gerçekten hayatımızda bu şekilde momentum yaratabiliriz. Diğer kişileri iyi hissettirerek, onları önemseyerek ve kalpten yardımcı olarak bunu yapabiliriz.

3.Taktik: Yaptığın iş ne olursa olsun fark etmez, başkalarının hayatını değiştirebilirsin.


Elinde başka insanların hayatlarını değiştirmek için sınırsız fırsat var. Bunu yeter ki iste. Taktir görmek, alkış toplamak ve zengin olmak yerine, başkalarının hayatına anlam katmayı seçenler her zaman ilk amaçları bu olmamasına rağmen başarıya, paraya ve üne ulaşıyor. Bu konuya daha fazla yoğunlaşmak istersen bu konuda harika bir blog postum var. Lütfen incele:)


Mesela uçağın icadını düşündüğünde Samuel Langley aklına geliyor mu? Hayır. İlk karşına çıkan isim Wright kardeşler olur.


Sana ilham olması için hemen bu hikayeden bahsetmek istiyorum. Samuel Langley ve Wright kardeşler aynı zamanlarda uçağı icat üzerine çalışmaya başladılar.

Samuel, her türlü imkana sahipti: Devlet destek fonu, en iyi eğitimli ekip, NY Times tarafından yapılan pazarlama. Wright kardeşlerin ise ne parası vardı ne de eğitimi. Bisikletçi dükkanları vardı ve ekiplerindeki hiç kimsenin kolej derecesi yoktu. Akşam yemeğinden önce kaç defa yere çakıldıklarını bilmiyorlardı. Bu icatlarının duyurusu ise ancak belli bir süre sonra yapıldı.


Peki onları işlerine motive tutan neydi? Sarsılmaz başarıya ne götürdü? Ne sonuna kadar gitmelerini sağladı?

İşlerine kattıkları anlam. Onlar insanların hayatını bu uçan makine ile kolaylaştırmak istiyordu. Samuel ise zengin ve ünlü olmak. Bunu nereden anlıyoruz. Çünkü Wright kardeşler icatlarını duyurduktan sonra istifa etti. “Arkadaşlar bu harika bunu daha ileriye taşıyabiliriz,” demedi.

Öyleyse şimdi sahne senin! İki sorum var? İletişimi ve tutumuyla sende etki yaratan hizmetler, kişiler kimler? Ne yaptılar? Sende yaptığın eylemlerin ötesinde hislerini ona katsan işinin ve hayatının değişeceğine inanıyor musun? Nasıl anlamlar katmaya karar verdin?



Bu dünyaya kendi özgün imzanla anlam kat. Ayrıca bu açıdan daha çok pratik istersen buraya tıklayarak hazırladığım ücretsiz online eğitime dakikalar içinde sahip olabilirsin.



Paylaşmak istediğin detayları, yolculuğunu ve yeni kararları lütfen yorumlara yaz. Çünkü bu pek çok farklı kişiye hayallerini gerçekleştirmesi için ilham olacak!Çünkü paylaşımların öyle güçlü ki başkasının da ilham alıp gelişmesine ve hayallerinin gerçekleşmesine destek olacak. Beraberce oluşturduğumuz bu güce postumu yazının aşağısındaki ve yukarısındaki paylaşım ikonlarına tıklayarak ve çevrenle paylaşarak destek olabilirsin. Şimdiden bu nazik katkın için çok ama çok teşekkürler.



Hep hatırla sen çok önemlisin ve değerlisin. Ve kendine özel rengi katarak gerçekleştirdiğin her hedefinle başkalarının hayatı daha anlamlı ve güzel olacak.

Haftaya "Hayallerin Cepte Perşembesi"nde görüşmek üzere!


🧡

Tuğçe




152 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page