mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

HAYALLERİNİN İŞİNE BAŞLAMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI MI BEKLİYORSUN? HAZIR OLMADAN BAŞLA!

Güncelleme tarihi: 10 May 2020


Merhabalar, ben Tuğçe Sabaz ve hayallerinizi gerçekleştirmenize, daha kaliteli bir yaşama sahip olmanıza yardımcı bilgileri paylaştığım kanalıma hoş geldiniz.


Kafanızda bir iş var, aklınıza yapılacaklar, nasıl olacaklar geldiğinde fenalık geçirecek gibi olup vaz geçme noktasına geliyorsanız, felç geçirecek gibi hissediyorsanız ve aklınızda hep oradaysa, işte bu video tam da size göre.

Bugünün sorusu Elif’ten “Merhaba Tuğçe, öğretmen olarak çalışıyordum ve işimi bıraktım. Hayallerimin işi ailelere çocuk yetiştirmek konusunda koçluk yapmak. Şimdi özgürüm ve bol bol zamanım var. Ama çok fazla yapılacak iş var ve tek bir danışan adayı bile yok. Kitabında da anlattığın gibi hayallerini takip etmek, nasıl, ne zaman ve nerede sorularını diskalifiye etmek çok önemli. Ama resmen endişe havuzunun içindeyim. Lütfen yardım et.”

Öncelikle nasılına takılmamak asla strateji yapmamak, yarınını planlamak veya araştırmamak, aksiyon almamak değil. Bu ne durumda olursan ol ilerlemek, üzerine düşenleri yapmak, hizmetini icra etmek. Evet ben bu alanda aktifim enerjisini Evren’e yaymak. Ve Elif’cim kendine müşteri çekmek için gerçekten şaşalı pazarlamacılara hiç gerek yok. En önemli marketing aracı ÇEKİM YASASI. Yani sen zaten verme, paylaşma ve değer katma alanındaysan insanlar bu enerjinin kokusunu alıp gelecekler.

Mesela Proje Özgürlük kitabımda da bahsettim. Nefes terapisti olduğumda amacım terapist olarak çalışmak bile değildi. Kendimi dönüştürmekti. Ama kişiler bendeki dönüşümü merak ettiler. Stajımı yaparken verdiğim seanslardan çok memnun kaldılar ve ücretli hizmet almak istediler.

İlham verici iki hikaye paylaşmak istiyorum. İlki Lisa Price. Kendisi Carol’s Daughter adlı doğal bir saç bakım markasının kurucusu. İşine 80 li yıllarda başlamış. Mutfağında esansiyal yağları ve çeşitli içerikleri karıştırıyormuş. Ürünleri ailesine ve arkadaşlarına dağıtıyormuş. Bunları kilisenin kermesinde satması için annesi onu gaza getirmiş.

Lisa asla bir işe başlamayı planlamadı. Ama “neden olmasın?” dedi. Büyük beklentilere girmedi, sonuca bağımlanmadı. “En kötü durumda eğlenceli bir gün geçiririm işte,” dedi. Her ürünü sattı ve yazın kalanını festivallerde ürünlerini satmak için dolanarak geçirdi.

Ve müşterileri zamanla saç ürünleri talep etmeye başladılar. Ve kendisi gitti bir saç ürünü yarattı. Çünkü biz ne istersek yapabiliriz ve çözümler her zaman var. Lisa küçük küçük ilerledi 2014 yılında şirketi Loreal tarafından onaylandı. Lisa hazır olmadan önce başladı. Öyle büyük büyük pazarlamalar yapmadı. Aksiyona geçti. Ürünlerini verdi ve geri bildirim aldı ve gerekli düzenlemeleri yaptı.


Diğer bir örnek ise Brandon Stanton müthiş bir fotoğraf bloğu olan Humans of NY un kurucusu. Brandon finans sektöründeki işinden kovuluyor. Kendisi fotoğrafa aşırı ilgili. Hiç deneyimi yok. Kamera kullanmayı bile bilmiyor. Bildiği tek şey var, onu mutsuz eden finans sektöründe tekrar çalışmak istemiyor. İlk olarak tek amacı başını sokabilecek bir evin ücretini çıkarmaktı. NY a taşındı, kendisini 10.000 kişinin fotoğrafını çekmeye adadı. Bunu yaparken yediği tek şey cips, sandviçti. Yerde yatıyordu.

Binlerce fotoğrafı edit etmek için binlerce saat harcadı. Bu süre içinde sokaktaki insanlarla diyalog kurmak ve onlarla röportaj yapmak için kendini daha rahat hissetmeye başladı. Sonunda humans of NY oluştu. 25 milyon takipçisi oldu ve 2 kitabı var.


Ortak nokta onda da şaşalı bir pazarlama yok. Hazır olmadan önce başladı. Önce şu kursa gideyim kamera kullanmayı öğreneyim, edit tekniklerini öğreneyim demedi.

Öyleyse Elif ailelere çocuk yetiştirmek hakkında koçluk yapmak istiyorsan çık ve yap bunu. Önce ücretsiz ver. Bu alanda deneyim kazan. Aktif bir koçum enerjisini evrene yay, takvimin dolu olsun.


Tanıdığın herkese belki bu alanda ücretsiz koçluk ve eğitimler vereceğinin haberini yayabilirsin. Ya da online bir portal kurup, çocuk yetiştirmek için tavsiyeler başlığı altında ailelere ücretsiz tavsiyeler verebilirsin, bu alanda kafelerde buluşmalar düzenleyebilirsin. Ya da Brandon gibi, sokaklarda dolaşıp, ya da çocuk parklarına gidip ailelerle tanışıp onlarla konuşabilirsin, problemlerini anlayabilir ve çözüm sağlamak adına tavsiyelerde bulunabilirsin.


Veya bu konuda korkuların ve endişelerini dönüştürmek, daha planlı bir şekilde ilerlemek, motivasyonunu artırmak istersen bu alanda sana mentorluk verebilirim ve ya workshoplarıma da katılabilirsin.

Amerikalı yazar Steven Pressfield’ın dediği gibi “Put your ass where your heart wants to be.” Türkçesi “kalbiniz nereyi istiyorsa oraya yürüyün.”

Eveet Elif’cim senin soruna cevaplarım bu şekilde.

Öyleyse yoruma hem sevgili Elif’ten, hem de videoyu izleyenlerden daha tümüyle hazır olmadan alacağınız hayal aksiyonlarını yazmanızı rica ediyorummmm.

Ve bende onlara destekleyici yorumlar yazacağım ve bu enerjiyi büyüteceğiz. Çünkü dünya bizim kalbimizden geçenleri gerçekleştirmemizin ışıltısını hak ediyor! Öyleyse bunu hep beraber yapalım!

Sorularınızın cevaplanmasını istiyorsanız bana instagram ya da mail olarak ulaşabilirsiniz. Bir sonraki videoda görüşmek üzere😊 Çok sevgiler.

60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page