mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

3 PÜF NOKTASI İLE EVDEN ÇALIŞIRKEN İŞLERİ ZAMANINDA BİTİR, MOTİVASYONU YÜKSELT

Güncelleme tarihi: 10 May 2020

Selam, Bugün Hayallerim Cepte Perşembesi! Ve sende hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmende sana destek olacak bilgileri paylaştığım bloğumdasın. Evde çalışırken her gün daha üretken olacağım deyip, gün sonunda yine önemli bir şey yapmadan mı yatağa giriyorsun? Koronavirüs (Covid-19) sırasında sosyal mesafeyi korumak için evde kalıyoruz. Evde çalışırken yepyeni bir rutin oluşturup motivasyonu kaybetmeden üretken olman için sana 3 temel üretkenlik stratejisinden bahsedeceğim. Bu 3 püf noktası evden çalışırken beynini daha odaklı ve üretken olması için eğitmene yardımcı olacak.



Öncelikle bence şuan zamanımız beyinlerimizin daha az performans göstermesine odaklanmış durumda. Örneğin durmadan telefonlarımızı kontrol ediyoruz. Sosyal medyada değerli zamanımızı geçiriyoruz. Ya da o dizi senin, bu film benim dolanıyoruz, değil mi?

Sonuç ise odaksızlık, hedeflerimize ulaşmamız için gerekli aksiyonları almamak ve düşük motivasyon oluyor. Büyük resimde de hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemediğimiz için bize özgün olan o rengi, imzayı çevremizle paylaşmıyor ve hayata daha çok anlam katmamış oluyoruz.



Peki sen gün sonunda kendine ne söylemek istiyorsun?


1. Seçenek: “Biliyor musun? Netfix’e yeni bir dizi gelmiş. Çok güzeldi iyi ki izledim. 6 saatim gitti, çok heyecanlıydı.” Ya da “karantina bitsin devam edeceğim her şeye”


2. Seçenek: “bugün çok verimliydi. Kitabımın bir bölümünü yazdım” veya “web siteme bir blog yazısı daha ekledim” veya “resim yaptım”


Kesinlikle ikincisini söylemeyi seçersin değil mi? Şimdi sana önereceklerim gayet pratik ve benim işime de çok yaradı!


3 Püf Noktası İle Motivasyonunu Yükselt, Evden Çalışırken Başarılı Ol!

Her mesaja anında cevap vermemen, Corona son dakika haberlerini anında okumaman dünyanın sonunu getirmeyecek. Söz veriyorum bu üç adımı uygularsan gün sonunda yalnızca önemli olan işleri bitirmekle kalmayacaksın. Aynı zamanda gereksiz bağımlılıklarını bırakacaksın. Böylelikle beyin gücünü ve enerjini tümüyle kullanıp hedeflerini bir bir gerçekleştireceksin. Ayrıca izlemediysen 5 ipucu ile hedeflerine adanmışlığını artırmakla ilgili hazırladığım blog postunu da incelemen ve videoyu izlemen çok işine yarayacak.


1.PÜF NOKTASI: Yaratıcılık Gerektiren İşini Önce Yap!


Yaratıcı işi en önce yap. Mutfak bekleyebilir, temizlik bekleyebilir, mesajlar bekleyebilir, Corona son dakika haberlerini okumak bekleyebilir. Bunları yapman için zaten beyin gücüne gerek yok.


Sabah ilk uyandığında beyin dinç oluyor. Ve sen sabah ilk uyandığında bu ıvır zıvır işleri ilk yapayım da sonra rahat rahat oturayım dediğinde beyinin bu gücünü boşa harcamış oluyorsun. Sonrada asıl odaklanman gerekene enerjin kalmıyor. Odağın bölünmüş oluyor.


“Akşam ne yemek yapsam?” “Sokağa çıkma yasağından önce neler almalıyım?” “Kapı kollarını çamaşır suyu ile bir kez daha mı silsem?” “Haberler yine berbat!” “Saç baş dağıldı iyice…” “Neee! instagramda resmimin altına basenlerinin maşallahı var diye mi yazmış? Kim bu uyuz ya?”

Şeklinde geçen düşünceler yalnızca odağını bölecek.


Yani karar senin...


Bilincinin benzinini seni hedeflerine taşıması için de kullanabilirsin ya da seni bir yere götürmeyecek bu saçmalık içinde zamanını da kaybedebilirsin.

Ayrıca Corona karantinasında evde kalırken dikkat edilecek 4 püf noktasını anlattığım postumda yaratıcılığını artıcak şeyler bulacaksın. İncelemeni tavsiye ediyorum.


2. PÜF NOKTASI: Uçak Modunu Aktive Et!


Burada telefonunu ve arayanları göz ardı etmekten bahsetmiyorum. Telefonunda mesaj bildirimleri görüldüğünde ya da birisi ararken onu göz ardı etmeyi hedeflemek pek gerçekçi değil. Bu aynı dolapta kocaman bir dilim organik, şekersiz ve unsuz çikolatalı pastayı regly döneminde göz ardı etmeye çalışmak gibi. Hadi lütfen itiraf edin😊 Onu yiyene kadar içini kemirir. Yani kısaca imkansız.

İşte benim yaptığım. Telefonum Mart başından beri rahatsız etme modunda. Ve hiçbir bildirim ekranda görünmüyor. Ben belirli zaman dilimlerinde bakıyorum. Ve önemlilerine dönüş yapıyorum. Sonuç ise müthiş üretkenlikle biten işler ve kendimi harika hissetme. Çünkü istediğim geleceği yaratmak için çalıştığımı biliyorum.

Ayrıca,

Direnç göstermek enerji tasarrufu yapmayan bir ampulü sürekli yakmak gibidir.

(Bunu da ben söyledim:))


Yani fazladan enerjini emer. Halbuki uzun ömürlü ve enerji tasarrufu sağlayan bir ampulle de hayatını aydınlatabilirsin. Dolayısıyla olayı pratik bir şekilde çöz, telefonunu rahatsız etme ya da uçak moduna al.


Yalnızca telefonunu da değil, evinde seni bölen başka şeyler varsa onları da aynı moda koy. Mesela kapını kapatmak olduğu gibi çevrene beni rahatsız etmeyin sinyali vermek. Ya da evdeki diğer kişilere “önümüzdeki 2 saat boyunca lütfen beni rahatsız etmeyin, çalışacağım diyerek” sınırını da çizebilirsin.


Hatırla:

Hayatının en önemli mal varlığı SENSİN.


3.PÜF NOKTASI: Tekilata’nı Hazıla!


Hayır bu düşündüğün tekila değil. Bunu ben uydurdum. Tek eylemden gelen gücü göstermek için😊 Beyninin bu en verimli olduğu zamanda yapacağın şeyi tek bir cümle ile yaz. Net olsun, açık olsun. Öyle sonu gelmeyen listelerden bahsetmiyorum. Tek bir madde. Böylelikle:


1-Üzerine üzerine gelmeyecek.

2-Odağın dağılmayacak ve daha çok vara gitmeyecek.

3-Her bitirdiğin bu minik tekilata shot unda motivasyonun artacak. Kafan mutluluktan güzel olacak😊

Ayrıca tekilata shotının net olması çok önemli. Bu yüzden ucu açık cümleler kullanma. Tekilata’nın tam kıvamında olması için ekstra yöntem istersen 2020’de girerken gerçekleştirilecek hedef koymana yardımcı olmak için bir blog postu hazırlamıştım. Onu da mutlaka incelemeni tavsiye ederim.


Diyelim kitabının bir bölümünü yazacaksın ve tekilata shotın şu olmamalı: Kitap Yazma.


1-Net değil

2- Bu çok büyük bir iş, içerik araştırmak, yapıyı kurmak, kurguyu geliştirmek ve konu bulmak…. Bir yığın alt başlık var. Dolayısıyla tekilata shotun aynı tekila shot bardağı gibi küçük bir adım olsun.

Örneğin her hafta size bu postları hazırlamam 8-10 saatimi alıyor. Ve içinde bir sürü adım var. Ama beynimin en yaratıcı zamanı için koyduğum tekilata hep yalnızca bir adım. Ve o 2 saat boyunca yalnızca o tek adımı yapmaya odaklanıyorum. Böylelikle beynimin odak gücünü geliştirmiş oluyorum. Daha motive ve üretken çalışıyorum.

Ve ünlü Amerikalı şair Maya Angelou’nun dediği gibi

“Nothing will work until you do”
“Hiçbir şey işlemez ta ki sen onu yapana kadar.”




Hadi sende hayallerin ve hedeflerin için tekilatalarını yap ve onları gerçekleştir. Bu dünyaya kendi özgün imzanla anlam kat. Ayrıca bu açıdan daha çok pratik istersen buraya tıklayarak hazırladığım ücretsiz online eğitime dakikalar içinde sahip olabilirsin.


Öyleyse şimdi sahne senin! Hadi tekilatandan bir shot al! Hedeflerinle dans etmeye başla.


Yorumlara bugünkü tekilatanı yazmayı unutma! Çünkü paylaşımların öyle güçlü ki başkasının da ilham alıp gelişmesine ve hayallerinin gerçekleşmesine destek olacak. Beraberce oluşturduğumuz bu güce postumu yazının aşağısındaki ve yukarısındaki paylaşım ikonlarına tıklayarak ve çevrenle paylaşarak destek olabilirsin. Şimdiden bu nazik katkın için çok ama çok teşekkürler.



Hep hatırla sen çok önemlisin ve değerlisin. Ve kendine özel rengi katarak gerçekleştirdiğin her hedefinle başkalarının hayatı daha anlamlı ve güzel olacak.

Haftaya "Hayallerin Cepte Perşembesi"nde görüşmek üzere!


🧡

Tuğçe




164 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page