mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

5 İPUCUYLA HEDEFLERİNE ADANMIŞLIĞINI ARTIR!

Güncelleme tarihi: 10 May 2020


Hedeflerine İlerlerken Adanmışlık Ölçün Ne? Bu 5 İpucuyla Hadi Artır!

Merhaba Ben Tuğçe Sabaz, sende hayallerine ulaşmanda sana ilham olacak bilgileri paylaştığım kanalımı izliyorsun.

Bugün istikrarlı ve tutarlı olmak hakkında konuşmak istiyorum. Kariyerimde ilerlerken bu konuya özen göstermenin hedeflere giden trende kalmanın çok önemli bir bileti olduğunu fark ettim. Ayrıca hepimiz hayatımızın çeşitli ve farklı alanlarında istikrarlı ve tutarlı hareket etmek üzerine çalışıyoruz.

Önceden kendimde deneyimlediğim süreç şöyleydi, kendime bir program yapıyorum. 2 hafta ilerliyorum, her şey yolunda, ama 3. Hafta buna devam etmiyorum. Kendimi kaybolmuş hissederdim. Yargı yağmuruna tutardım, kendime ‘Ah, Tuğçe yine olmadı, başarısızsın işte’ gibi etiketler yapıştırırdım. Sonuç ise kendine inanç ve güven seviyemde düşüştü-ki bunların istediklerimizi hayatımıza çekmemizde ana noktalar olduğunu biliyoruz.

Adanmış olmanın hayatımıza kattığı hediyeler çok fazla. Çünkü bir şeyi alışkanlık haline getirdiğimizde artık otomatik olarak yapıyoruz. Alışkanlıklarımız ise hayatımızın içeriğini belirliyor.

BİRİNCİ İPUCU: Günlük yapılacaklar listene bir bak ve her gün kendine onu neden yaptığını ve seni nereye taşıyacağını hatırlat. Evet bazen zihin devreye çok giriyor.

Mesela kendimden örnek vereyim. Geçen gün spor salonunun kapısına gidene kadar, zihnimden bin bir bahane geçti. Hava çok soğuk boşver. Zaten bugün çok yoruldun boşver. Spor sonrası bu Maçka’nın yokuşunu kim çıkacak boşver. Ama kendime şunları hatırlattım. Spora gitmek enerjimi yükseltir. Egzersizin motivasyonu ne kadar artırdığına dair bilimsel yığınla çalışma var. Ne güzel evime döndüğümde daha canlı olacağım. Hem belki bir iki arkadaşımı görüp sohbet ederim. Çok da kalmama gerek yok yalnızca 30 dk. Veee yine gittim, sonuç ise programıma adanmışlığın oluşturduğu müthiş keyif.

Bunun dışında her gün listemde günlük zihin dönüştürme egzersizlerim var. Bunu koyuyorum, çünkü enerjimle hayallerimi yaratıyorum. Veee her gün ama her gün şükür egzersizini yapıyorum. Deprem olabilir, modum yerlerde olabilir fark etmez. Belki bazı günler 30 dk, bazen de yalnızca 3 cümle. Çünkü enerjim evrende iyi alanda farklılık yaratmama yardımcı oluyor.

Ya da belki işinle alakalı yapman gereken bir eğitimi hep erteliyorsun. Kendine hatırlat. Kazanç eşittir öğrenmek. Bu eğitimi almam şunları öğretecek, öyleyse ertelemeyi bırakıp başlayım… gibi.

Yani özetle odağın kendine yaptıklarını neden yaptığını ve bunun sana katkılarını hatırlatmakta olsun.

İKİNCİ İPUCU: Sadeleştirme ve toplama. Günlük hedeflerini minimumda tut. En büyük eski alışkanlıklarımdan biri padişah fermanı gibi renkli kalemlerle yazılmış yapılacaklar ve hedef listeleri oluşturmaktı. Peki sonuç ne oluyordu tahmin edin bakalım! Elbette gerçekleşmeyenler hanesine bir çentik daha.

Ne zaman işlerimi küçük lokmalara bölmeye başladım. Günlük maksimum 3 hedef koymaya başladım (elbette bu sayı senin için değişebilir) listemdeki tik işaretleri ve kendimin hedefleri doğrultusunda ilerlemeye adanmışlığım arttı. Ayrıca bitirdikten sonra sonraki adımı listene yazman son derece mümkün😊

ÜÇÜNCÜ İPUCU: Program yap. Amerikalı bir eğitimci, yazar ve konuşmacı olan Stephen Covey program yapmanın istikrarın sırrı olduğunu söyler. Yani programını önceliklendirme, önceliklerini programla. Mesela kitap yazıyorsun ve yazma saatlerini 6 aylık organize et ve programını ve seyahatlerini ona göre ayarla. Ya da işini geliştirmek için bitirmek istediğin bir online eğitim var, takvimine çalışma saatlerini ekle.

DÖRDÜNCÜ İPUCU: Ne zaman, nasıl, nerede bu hedeflerime ulaşacağım soruları zehirli. Mike Dooley buna “Cursed How” der hatta. Bunu benden binlerce defa duymuş olabilirsin. Ama gerçekten şu çok önemli, “Zihninden geçen, offf hiçbir şey değişmedi zaten, herkes benden daha iyi, “yaptıklarım değerli değil,” “yeterince iyi değilim ve türevleri geçtiğinde nasıl bir işine yaramayan kısır döngüye girdiğini fark et.

Bu döngüye girdiğinizde de kendinize geçmişteki başarılarınızı hatırlatın.

Duyguların yalnızca zihninden geçen düşüncelele beyninde oluşan sinyallerin bedeninde salgılanan salgılarla meydana geliyor. Düşüncelerini değiştir, duygun değişsin. Çünkü duygularını analiz etmeden takip ettiğinde adeta trafik ışıkları olmayan bir otobanda karşıya geçmeye çalışan kişiden farkımız yok.

Değişimi istemeyen zihninin-egonun dirençlerine ciao bella de ve yoluna devam et.

BEŞİNCİ İPUCU: Treni yakalayın. Yani bir gün günlük enerji yükseltme egzersizini yapmadın veya iş listendeki bir maddeyi biraz geç bitirdin diye dünyanın sonu gelmiyor. Başarısızlık abidesine hiç dönüşmedin. Bazen ilerlerken hızlı ilerleriz bazen de yavaş. Ama kaplumbağayı düşünün ne kadar yavaş ilerlerse ilerlesin her zaman hedefine ulaşır. Hedeflerine giden trenden indirecek tek şey, vaz geçmendir. Bu dönem böyleydi ama önümüzdeki günlerde daha adanmış olmaman için hiçbir neden yok. Yeter ki vaz geçme. Ayrıca bu yarattığın enerjisel boşluk bir kayıp değil.

Şunu düşün elindeki bozuk paraları yere döktün, yere 5 cm yaklaşıp aramaya başladığında mı daha çok görürsün uzaklaştığında mı? Elbette uzaktan baktığımızda daha geniş görürüz. Bazen uzaklaşmak sana yepyeni fikirlerin gelmesine de alan tutabilir. Yani her durumda trendesin. Yeter ki kendine inancını kaybetme.

Tutumun “ben aklıma ne koyarsam er ya da geç olur” olsun.

Eveeet işte sana adanmışlık ve tutarlılığa dair deneyimlerimden oluşturduğum 5 ipucu.

Şimdi seni duyma zamanı. Senin çok daha istikrarlı olmayı seçtiğin, daha adanmış olmaya karar verdiğin konu ne? Ne işe yaradı, ne yaramadı duymayı çok istiyorum.

Eğer bu videodan hoşlandıysan kanalıma üye olup kendi platformalarında paylaşım çevrene ilham olman nefis olur.

Öyleyse oyuna devam, hayallerini takibe hep odaklı kal. Çünkü bu dünya senin özel pırıltınla çok daha güzel.

Bir sonraki video da görüşmek üzere😊

55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page