mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

KÜÇÜMSEYİCİ GÖRÜNMEDEN BAŞARILI OLMA YOLU

Güncelleme tarihi: 11 Şub 2021

Başarını anlatmaya çekiniyor musun? Paranı, konforlu yaşantını göstermekten korkuyor musun? Ya da “aman şimdi anlatırsam nazarı değer kesin” diye mi aklından geçiyor?

Seni anlıyorum. Ama küçümseyici görünmeden başarılı olmak mümkün.


Kabul ediyorum. Bazı kişilerle kutlama anlarımı paylaşmak benim de içimden gelmiyor. Ama onların varlığının genel kutlamamın, sevincimin önüne geçmesine asla izin vermiyorum.


İşte bunu yapıyorsan dahasını elde etmenin önüne kocaman bir bariyer örüyorsun.


Ve ben bu bloğumda başarılı ve paralı olmanın önündeki başka bir bariyerden bahsedeceğim.


Genel toplumsal bir algıdan


Eğer çok zengin, paralı, başarılıysan aynı zamanda küçümseyici olursun, senden aşağı seviyedekileri anlamazsın, acımasızlaşırsın.






Ve bunu gerçek sanmak çok kolay. Çünkü medya olduğu gibi bunu besliyor.


Ben çocukken de bu böyleydi. Şimdi de bu böyle.

Geçenlerde netflix’de yeni çekilmiş bir diziye bakayım dedim. Abartmıyorum. Adada iki topluluk var. Fakirler ve zenginler. Fakirler beraber takılıyor. Zenginlerde öyle. Ve fakir topluluğundan çocuğun bir repliği: “Bir fakir diğerini asla geride bırakmaz.”


Tebrikler! Güven, arkadaşlık ve sevgi için fakirliğe yönel mesajı milyonlara başarıyla verildi.



Merak ediyorum. Cidden bunun doğru olabileceğine inanıyor musun? Yani zengin ve başarılı olman için hoş karşılanmayan biri olman gerektiğine?

Ya da çoğunlukla inanıldığı gibi; “Zengin, paralı ya da çok başarılı olursam tamamen bir adi olurum. İnsanlara kötülük yaparım” düşüncesine..


Kendinin böyle yapacağına gerçekten inanıyor musun?


Eğer öyleyse, yaptığın tek bir şey var:


KENDİNİ büyük başarılardan ve finansal zenginlikten alı koyuyorsun.


Çünkü inançlarımız davranışlarımızın harekete geçiricisidir. Ve biz bu inançlarımızın farkında değilsek, nereye gittiğimizi de bilmeyiz.


Bir öğrencim ile seansımdan bir örnek vereceğim. Bu çok iyi anlamana yardımcı olacak.


Kendisiyle başarı ve para üzerinde çalışıyorduk. Ve bir gün seansa çok morali bozuk geldi. Sebebi kendi ifadesiyle şuydu:


“Patronum. Onun yanında üç senedir çalışıyorum. Biliyorsun Tuğçe, terfi için o kadar çabalıyorum. Hiçbir işe yaramıyor. Fikirlerimi çalıp, sanki kendisininmiş gibi müşterilere satıyor. Ayrıca insanları manipüle ediyor. Ve dahası yalan söylüyor. Ve buradan terfiimi almadan gidersem o kadar emeğim boşa gidecek gibi. Aslında istifayı basıp çıkmak istiyorum. Diğer çalışma arkadaşlarımla bunu konuştuğumda da bana, “ne bekliyorsun? Şirket sahibi. Klasik zengin. Umurunda mı onun bizim hayatımız” diyorlar. Parası var diye her şeyi yapabileceğini sanıyor.”

Öğrencimin kendi başarısını ve parasal artışını engelleyen inanç kalıbı adeta karanlık ve bulutsuz bir gecedeki dolunay gibi açığa çıkmıştı.


Tanıdık geliyorsa sana şunu söyleyeceğim:


Bu şekilde düşünmek yalnızca sana zarar verir. Doğuştan hakkın olan başarıdan, zenginlikten ve konfordan kendini uzak tutarsın.


Ve bunu neden yapasın ki?


Yalnızca kocaman bir yanlış anlaşılma yüzünden.


Çünkü gerçek şu: Başarılı insan tipi TEK TİP DEĞİL.


Nasıl bir bifteği yemeden önce az, orta ya da çok pişmiş yeme seçeneklerin varsa.

Başarılı olmanın da öyle.


Harika şeyler gerçekleştiren güçlü ve paylaşımcı bir lider olabilirsin. Ya da istediğini almak için başkalarına zarar vermeyi, fikirlerini çalmayı, yalan söylemeyi de seçebilirsin.


Sana kalmış.


Öncelikle dangalaklık tarihine adını kazımış bu kişiler çok fazla baskı yapma eğilimindedir. Medya bu kişileri haber yapmaya bayılır. Ben para üzerinde ilk çalışmaya başladığım zamanlarda tüm zenginleri Şamdan gibi magazin dergilerindeki tipler sanıyordum. Hepsinden de nefret ediyordum haliyle. Ve kendimi bal gibi zenginlikten uzak tutuyordum.


İnançlarımı dönüştürmek için çalışırken fark ettim ki, kimse aslında gerçek hikayeyi bilmiyor. Dahası pek çok kişi gerçeği araştırma, hatta ben onlardan farklı olabilirim deme yoluna dahi girmiyor. Çünkü başarılı olma yolu çok zorlu görünüyor.


Bu hikayelere inanıp vaz geçmek çok daha kolay geliyor.


Ve ayrıca bunun tam tersi kişiler de var. Öncelikle kendimin böyle olmadığını çok net biliyorum. Özel sektörde çalışırken patronlarımın davranışlarından öyle illallah gelmişti ki, ben asla böyle olmayacağım demiştim.


Şuan ben asistanıma ekip üyem olarak davranıyorum. Bonuslar veriyorum. Gelişimi için ortam sunuyorum. Ve dediği şey: “iyi ki sizin yanınızda işe girmişim.”


Dürüst olabilirsin. Nezaketle geri bildirim verebilirsin. Taktir edebilirsin. Yeri geldiğinde de zor telefon konuşmaları yapabilirsin. Ve işten çıkarabilirsin.


Ve bunların hepsini zalimce de yapabilirsin, melek gibi de. Tehditle ve göz dağı vererek de işlerini yaptırtabilirsin, şefkatle de.


En güzel tarafı kim olacağın, yani nasıl bir zengin, nasıl bir lider, nasıl bir patron olacağın tamamen sana bağlı.


Aynı Coco Chanel’in dediği gibi,

“Parası olan insanlar da var, zengin olan insanlar da var.”

Sen kim olmayı seçiyorsun?


Ayrıca hayallerinin başarısını ve gelirini yaratman için seni destekleyecek güzel bir davetim var.


İşini, gelir seviyesini yaratman ve bunun önündeki limitleri öğrenmen için İŞ+PARA VE MOTİVASYON webinarlarımı tasarladım.


Ocak ayının hafta içi grubu tamamlandı. Tek gün olarak 31 Ocak PAZAR kaldı.



ELİNE ne geçecek?


  • Yeteneklerini ve güçlü yanlarını gösterdiğin işi nasıl bulursun ve eğer istersen nasıl kurarsın?

  • Maaşının sabitliğini bırakıp artan gelir nasıl yaratırsın?

  • Birinci sınıf bir hayata giriş biletin ne?

  • Adanmış, üretken, motive ve enerjik nasıl olursun? Hem de stresli ve belirsiz durumlarda

NASIL program?


Her ayrı webinar (İş, Para ve Motivasyon) şunları kapsar:


  1. 1.5-2 saat anlatım

  2. Anlatılanları pratik etmen için aksiyon çalışma kitapçığı

  3. Sürpriz bonus

  4. Kayıda hayat boyu ulaşım

  5. Soruların cevaplanması


Ve şu katılanların yorumlarına bir bak:


"Mevcut işimde çeşitli sıkıntılar yaşıyordum. Yapmak istediklerimi harekete geçirmek çok zordu. Kendimi yetersiz buluyordum. Ama iş webinarından sonra kendime geldim. Mükemmel bir Motivasyon koçu ve çok yüksek enerjisi var." Fatma Kocaali, Mali Müşavir, İstanbul
"İşimde kendimi gerçekleştiremiyordum. Saygı görmediğimi düşünüyordum. Özgüvenimi de kaybediyordum. En büyük kaygım başaramamaktı. Hayal kurup ümitlenip elimde patlamasıydı. Ama şimdi daha cesur ve atılıma hazır hissediyorum. Bir şeyler yapmanız gerektiğini bilirsiniz nerden başlayacağınızı bulamadığınız durumlarda, geçmekten korktuğunuz yollardan geçmiş birileri ile samimiyetle sohbet etmek kadar rahatlatıcı bir şey yok. Çok keyifli ve kaliteli bir pazar günü oldu benim için. Yürekten teşekkür ediyorum." Berna Akkaya, Memur, Ankara
"Para webinarı günümüz ekonomisinde sıkışıp kalmış herkesin katılmasını önerebileceğim bir eğitim. Eğitim öncesi finansal durumumla ilgili kendimi kaygılı hissediyordum. Hiç bir alışkanlığın bize yapışık olmadığını özümsemek kesinlikle iyi geldi bilincimi hemen değiştirmeye karar verdim :) Bu eğitimle kendinize izin verip her şeyi başka bir açıdan tekrar gözlemlemeniz en başta sağlığınıza sonra çevrenize fiziksel şartlarınıza yansıyacak. Denemelisiniz." Burcu, Sosyal Medya Yöneticisi, İstanbul

Rica Ederim!



Evet benim bugün anlatacaklarım bu kadar. Şimdi ise sıra senin!


Seni başarıdan ve zenginlikten geri tutan inançların neler?


Farkında olmadığın bir şeyi değiştiremezsin.


Bu yüzden hadi paylaş. İster DM ya da mail ya da buraya yorum.


Ve bu bloğum sana ilham olduysa aşağıdaki paylaşım butonlarına tıklayak çevrenle de paylaşırsan dünyalar benim olur.













Burada olduğun ve bu güzel topluluğun büyümesine yardımcı olduğun için çok teşekkürler.


Haftaya yine görüşmek üzere!


Tüm kalpten sevgilerimle,

Tuğçe

💖







76 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page