mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

PLASTİK ATIĞINDAN COVID-19 YÜZ KORUYUCUSUNA

Bugünün güzel haberi Uganda’dan geliyor.


Peter Okwoko ve Paige Balcom Uganda’daki Takataka Plastik’in kurucu ortakları. Pandemi sırasında hükümet çalışması zorunlu olmayan işletmeleri kapattıktan sonra onlar çalışmaya devam etmiş.


Ama bu sefer plastikleri çatı kremitine dönüştürmemişler. Hastanelerin Covid-19 koruyucu ekipman eksikliklerini gidermek üzere harekete geçmişler.


Spotify'da dinlemek için tıkla!





Prototiplerinin görüntüsünü sosyal medyada paylaşmışlar ve sonrasında bölge hastanesinden 10 adet yüz kalkanı istediklerine dair bir çağrı almışlar.


Yerel erimiş plastik kalıplarını kullanarak koruyucu yüz kalkanlarını yapmışlar ve teslim etmişler. Üretimleri çok işe yaramış.


Kişisel koruyucu ekipman eksikliği biliyorsun yalnızca Uganda’da değil tüm dünyada yaşandı. Takataka Plastik ise şimdiye kadar 1200 yüz koruma kalkanı yapmış.


Bunun 500’ünü özel sağlık tesislerine düşük maliyetle satmışlar ve 700’ünü ise devlet hastanelerine bağışlamışlar.


Bu ilham dolu girişimcilerin yaptığı anlamlı başka bir şey daha var. Şirketin 14 kişilik personeli, evsiz ve işsiz genç kişilerden oluşuyor.



Peter ve Paige Takataka plastik tesislerini daha uygun plastik işleyebilecekleri bir yapıya dönüştürmeyi hedefliyor. Şu anda yerleri günde yaklaşık 132 kilo (60 kg) plastik dönüştürebiliyor. Hedefleri ise aylık 9 metrik tonluk bir kapasite oluşturmak.


Her yıl yüzlerce ton plastik atan Ugandalı bu girişimcilerin Covid-19’u atlatılmasını destekleyen hareketleri sence de müthiş ilham verici değil mi? Yaptıklarına, işine anlam katmak için bu blog postumu incele!


İnanıyorum ki odağımızı nereye çevirirsek onu daha çoğaltırız. Dünyada gerçekten güzel şeyler oluyor! Öyleyse odağımızı buraya çevirelim. İlham alalım. Çözümün bir parçası olalım. İyiliği yayalım.



Sen de çevrene böyle bir anlam katmak ister misin? Cevabın "EVET" ise buraya tıkla! Önüne çıkan üç farklı konudan birisini seçip hemen harekete geçebilirsin. Deneyimini paylaşmayı unutma!





Ve bu postu sevdiysen sayfanın yukarısındaki ve aşağısındaki paylaşım ikonlarına tıklayarak bunu çevrenle de paylaşırsan iyiliğin yayılmasına destek olabilirsin.



Web sitemde olduğun için, bunu okuduğun için, izlediğin için ve paylaştığın için çok teşekkürler.





Ayrıca bu açıdan daha çok pratik istersen buraya tıklayarak hazırladığım ücretsiz online eğitime dakikalar içinde sahip olabilirsin.







Haftaya İyi Haber Tez Yayılır bölümünde görüşmek üzere!


🧡

Tuğçe




21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page