mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

İŞİNİZ SİZE ANLAMLI GELİYOR MU?

Güncelleme tarihi: 10 May 2020


Selam millet. Ben Tuğçe Sabaz ve sizde bayıldığınız bir hayatı yaratmanıza destek olduğum kanalımı izliyorsunuz. İşinizin çok da derin anlamları olmadığını düşünüyorsanız, işinizi yaparken çok da önemli ve kendinizi değerli hissetmiyorsanız ve “bunu değiştirmek istiyorum” diyorsanız bu bölüm tam da size göre.


Ne iş yaparsanız yapın gerçekten yaptığınız işe anlam katabilirsiniz. Tasarımcılardan, ressamlara, doktorlardan avukatlara ya da yazılımcılara pek çoğumuz aynı yanılgıya düşebiliyor ya da ben bu dünya için ne yapıyorum ki içsel dilammasına kapılıp gidebiliyor.


İşte durun orada.


Bir kere bu dünya için fark yaratmanın getirdiği tamlığın ya da anlamın doğrudan işten gelmesine gerek yok. Ya da yaptığınız mesleğin bu doğrultuda olmasına gerek yok. Yani isterseniz ağdacı olun, isterseniz tuhafiyeci. Yine insanlığı destekleyecek eylemlerde bulunabilirsiniz, fark yaratabilirsiniz.


Mesela becerilerinizi ve zamanınızı bu alanda çalışan kişilere sunabilirsiniz. Sattığınız ürünlerle burslar verebilirsiniz, daha yeşil bir dünya olmasına destek olabilir, insanların karınlarının doymasına destek olabilirsiniz.


YANİ İŞİNİZ SİZİN BELİRLEYECEĞİNİZ ÖLÇÜDE ANLAMLIDIR.


Hayat ise aldıklarınızdan çok verdiklerinizle anlamlı. Ancak sizin için gerçekten anlamlı olan ve sevdiğiniz bir şeyi başarabilirsiniz. Ancak onun için düşseniz de tekrar kalkmayı başarabilirsiniz. Daha çok para, daha yüksek bir pozisyon, daha iyi bir şirket amacınız olduğunda bir yerde her şey üstünüze gelir ve trenden atlarsınız. Ancak bunları ana amacınız haline getirmediğiniz bir işte gerçekten başarılı olabilirsiniz.


Elbette bu ilk bakışta kulağa biraz gerçek hayata oturmuyormuş gibi geliyor. “Eee ay sonu ödemeleri nasıl olacak, kiramı nasıl ödeyeceğim, masraflarımı nasıl karşılayacağım.” Gibi zihinsel diyaloglar aklınıza geliyorsa, merak etmeyin. Bu pek çok insanın ve zamanında benimde yaptığım hata. Ve inanın yıkımdan başka bir şeye götürmüyor. İşte bu kapsamdaki benzer çıkış noktaları:


+Bu işe başlıyorum. Çünkü şuan her gün yaptığım işimi bırakmak için başlıyorum. Böylelikle artık özgür olabileceğim. Bir de daha iyi bir pozisyon. Artık insanlara ben müdür oldum diyebileceğim.

Bu arada bunda hiçbir mahsur yok. Parayı ve parasal bereket hakkında konuşmaya bayılırım. Ama bu sonuca gitmenin çıkış kapısı bu değil. İşte bu enerji ile başlandığında çok nadir olarak arzu ettiğiniz parayı elde edersiniz. Ya da en ufak bir karşınıza engel çıktığında hemen vaz geçersiniz.


Hiçbir miktardaki para için paranın satın alamayacağı bir şeyi fedakarlık etmeye değmez: Buda mutluluk.


Günümüzün dünyasında insanlar gerçekten varoluş amaçlarına inandıkları, dünyaya ilham dağı



tmaya kendini adamış, finansal karın ötesinde varlıklarını sürdüren şirketlerde çalışmayı arzuluyorlar ya da onların ürünlerinden satın almak istiyorlar. Yani müşteriler yalnızca ürünü değil bu ürünün yaşadıkları dünyayı nasıl değiştireceğine de odaklanmak istiyorlar.



Enerjinizi fullemenin en net yolu kendinizden daha büyük bir şeye hizmet etme misyonudur.


Çünkü bu dünyadaki yaşamımız kısıtlı ve hepimiz müthiş ölçüde değerliyiz.


Öyleyse yazın bakalım yoruma aha noktalarınız neler? Hangi nedenleri buldunuz? Neleri yeniden yapılandırdınız? Bunları okumayı 4 gözle bekliyorum. Çünkü bunlar paylaştıkça çok daha güzel bir ilham doğuyor😊



Veeee ilhamı dağıtmaya daha çok destek olmak istersen videoyu paylaşabilirsin, arkadaşlarına gönderebilirsin, kanalıma üye olabilirsin. Daha fazla ilham için kitabım proje özgürlüğü de okumanı tavsiye ederim😊 Online kitap store lar ya da benden ulaşabilirsin. Bu arada şu aralar 1/3 ü biten ikinci kitabımda 2020 yılında basılacak. Bunun heyecanını da buradan paylaşayım.


42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page