mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

HAYATINIZDAKİ İNSANLAR ENERJİNİZİ Mİ EMİYOR? BU BİR PROBLEM OLABİLİR!

Güncelleme tarihi: 10 May 2020



Selam herkese, ben Tuğçe, soru-cevap buluşmamıza hoşgeldiniz.

Bu haftanın sorusu Melisa’dan.

Merhabalar Tuğçe Hanım,

Son zamanlarda Darel Rutherford'un kitaplarını okumaya başladım. Önce Evren Daima Evet Der ile başladım şuanda da İnancın Gücü adlı kitabını okuyorum. Kitabın başında sizin adınızı gördüm daha sonra sosyal medyada sizi ve paylaşımlarınızı inceledim en sonunda da size bu maili atmak istedim. Benim size bir sorum olacak. Ben 22 yaşında bir kızım. Düşünce tarzı, hayata bakış anlamında kendimi baştan yaratmayı hedefliyorum. Ancak bu süreçte ailem, arkadaşlarım kısacası çevremdeki insanlar benim gibi değil. Onlar hayatın negatifliğini ve ASLA OLMAZları çok seviyor. Benim sorum şu ki ben kendimi bu gibi insanlarda hayatımdayken nasıl koruyabilirim, bu süreçte egom beni ele geçirmeden nasıl devam edebilirim? Arkadaşlıklar son bulabilir belki ama aile ve akrabalar insanın sonsuza kadar hayatındalar. Bunları okuyup bana zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Melisa bu gerçekten müthiş bir soru. Ve benim de bana göre harika cevaplarım var. Ve sana yardımcı olabilecek 3 madde hazırladım😊

Birinci öneri-Unutulmuş, ıssız bir yerde, dağın tepesinde veya bir mağarada yaşamıyorsak hayatımız gereği pek çok kişiyle iletişimimiz oluyor. Bu etkileşimde kendi enerji alanımızı nasıl koruyacağımızı bilmezsek, neyin girip neyin giremeyeceğine dair filtrelerimiz olmazsa kendimizi enerjisiz hissediyoruz. Hayallerimiz için ihtiyacımız olan motivasyonu bulamıyoruz.

Öncelikle hayatında olmasını istediğin ideal insanlar kim? Çünkü bu kişiler herkes olamaz. Ya da ailendeki her birey de olamaz. Yani biyolojik bir bağın olduğu herkes enerji alanına girme hakkını elde edemez değil mi? Yani bu bağın olması her şeye evet diyeceğin anlamına hiç gelmiyor. Sınırlarını koyarak da onlara destek olabilirsin ve yanında olabilirsin.

Konu anne, baba veya kardeş olunca ya da akrabalar bir şekilde günlük enerjimize istediklerini yapmalarına izin verebiliyoruz. Sanki onların yüksek enerji bahçemize sınırsız girişleri var, istedikleri zaman girip güzel çiçeklerimizin üzerine basabiliyorlar. Onlara limit koyarsak da bir şekilde kıracağımızdan ya da toplumda kötü bir insan olarak algılanacağımızdan korkuyoruz.

Peki benim sana sorum şu? Sence bu dünyadaki her insan senin harika bir birey olduğunu mu düşünüyor ya da düşünecek? Benim hakkımda da iyi şeyler düşünenler kadar, uyuz olanlar da vardır. Bu imkansız bir oyun Melisa. Herkesin seni sevmesi ve herkesin gönlünü yapman.

İlk tavsiyem bundan vazgeçmen. Belki bazıları sana bozulacak, kırılacak, trip atacak. Ama enerjin ve hayallerin mi daha önemli yoksa başka insanların düşünceleri mi?

Sonsuza kadar beraber olduğumuz tek şey SONSUZLUK. Onun dışında herşey değişiyor. Ama çevrenin değişmesini istiyorsan öyle ya da böyle, önce sen değişmelisin.

İkinci öneri, limit koymak. Filtrelerin olsun. Yani kişi şikayet mi etmek istiyor? Aklında şu düşünceler geçmeli, “Melisa’ya gidersem kesinlikle beni dinlemez” Buda ancak senin bu enerji bahçeni kesinlikle koruma kararınla olabilir. Bu konular konuşulduğunda nazikçe izin isteyip odadan ayrılmak, ya da konuşmak isteyenlere belki de ”bu şikayetleri dinlemek bana hiç keyif vermiyor, başka bir konuda konuşmak istersen devam edelim değilse kapatıyorum” diyebilmek. Kendi yöntemini sen geliştir.

Ve bu konuda kendi hayatımda neler yaptığıma dair başka ilhamlar istersen online ve instagram sayfamdan satışını yaptığım kitabım Proje Özgürlük’te dahasını bulabilirsin.

Üçüncü öneri, dediğim gibi hayatındaki insanlar muhteşem insanlar olabilir. Ama senin olmayı seçtiğin kişiyle ve hayallerinle uyumlu olmayabilirler. Bu konu benim için çok önemli.

Hep şuna inandım, “yalnız kalmamak için ya da kırmamak için hayatıma giriş biletini herkese vermek ilk olarak kendimi zehirleme, ikinci olarak kendime değer vermemek.”

Bu yüzden hayatımda olmasını istediğim ideal insan listesini hazırladım ve buna uymayanlara Ciao Bella demeyi ve yeri geldiğinde yalnız kalmayı okeyledim. Kendi öz arkadaşlığımı taktir ettim. Neden? Çünkü kendi enerjimi emdirtmek istemiyorum. Ben bunlara ruh emiciler diyorum. Hayatıma ruh emicilerin girmesini istemiyorum.

Veee şimdi kendi listemi paylaşıyorum. Geriye sayım başlasın o zaaamaaan!

10-Benim dürüstlüğümü ve samimiyetimi anlayan ve bunu taktir eden kişiler.

9-Eğlenmeyi gülmeyi ve keşfetmeyi seven kişiler.

8-İstedikleri hayatı yalnız kendilerinin yaratabileceğine inanan kişiler.

7-Taktir, teşekkür ve gelişim alanında hizmet edecek bilgileri cömertçe paylaşan kişiler.

6-Başkalarını önemseyen ve onun sınırlarına saygı duyan kişiler

5-Şükran dolu ve benimle vakit geçirmekten yarattığımız enerjiden acayip şükran duyan kişiler

4-Çalışkan, tuttuğunu koparan ve ilham olan kişiler

3-Destekleyici kişiler

2-Müthiş bir espiri anlayışlarının olması ve katıla katıla gülebilmemiz.

1-Odağı pozitife çekmek konusunda müthiş esnek hareket edenler. Yaratıcı olanlar.

İşte bu benim hızlıca çıkardığım ideal sosyal çevre için listem. Hadi sende kendi listeni yap ve yorumlara yaz.

Bugünlük benden bu kadar. Eğer bu video sana ilham olduysa beğenip, paylaşıp başkalarına da ilham olmaya ve bu enerji alanını büyütmeye yardımcı olabilirsin.

Hep hatırla müthiş özelsin, müthiş önemlisin. Çünkü yalnızca senin verebileceğin o farklı katkıyla bu evren çok daha güzel olacak. Kendine inan.

Bir sonraki videoda görüşmek üzere.

Kocaman sevgiler.

44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page