mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

KAYBETMEK EN SEVDİĞİN DOSTUN OLSA?

Güncelleme tarihi: 10 May 2020


​​Kaybetmek, yolunuza engeller çıkması asla başarılı olmanızın önünde duran bir şey değil. Aynı Darel Rutherdford’un dediği gibi başarısız olmayı okeylemeden başarılı olamazsınız.

Zihninizde şu plağın döndüğünü düşünün; kesinlikle kaybetmemem lazım, mutlaka başarılı olmalı ve o skorları tutturmalıyım. Kendinizi bu alanda hareket ederek nasıl sıktığınızı fark edin. Kendinize sevgiyle yaklaşmak yerine adeta makine gibi yaklaşmıyor musunuz?

Korktuğunuz, kaçtığınız, endişeden kalbinizi çarpıtan her şey elbet bir gün başınıza gelecek. Bundan kaçmak zaten kaybedeceğiniz bir oyunu oynamak. Öyleyse cız, kusmuk dediğiniz bu kaybetme ve başarısızlık alanını bir hediye, yeni bir keşif, hatta bir başarı olarak görseniz kendinizi nasıl hissedersiniz?

Yani olay kaybetmeye, ya da başarısızlığa nasıl bir tepki ile yaklaştığınız. İşte size birkaç örnek! Onlar muhteşem başarılara imza attılar, ama asla vazgeçmediler. Vizyonlarını bırakmadılar. Çünkü her deneyimlerini kendilerine verilmiş bir hediye olarak gördüler.

1.Edison ilk iki işinden üretken olmadığı için kovuldu. Ampülü icat etmeden önce 1000 defa denedi. Kendisine 1000 defa başarısızlığa uğramak nasıl hissettirdi diye sorulduğunda Edison’un cevabı şöyleydi: ‘Ben 1000 defa başarısızlığa uğramadım. Her defasında istediğim sonuca daha da yaklaştım,’ dedi.

2. Ünlü yazar Arianna Huffington, Huffington Post’u kurmadan önce yayınlamak istediği ikinci kitabı 36 yayınevi tarafından reddedildi. Hatta Huffington Post bile hemen başarılara imza atmadı. İlk başta düzinelerce olumsuz değerlendirmeler aldı. Ama Arianna bunların hepsinin üstesinden geldi ve Huffington Post webde muhteşem başarılı oldu.

3. Bill Gates şuan dünyanın en zengin kişilerinden biri ama bu serveti yükselerek artan bir başarıyla yaratmadı. Kendisi girişimci olarak Taf-O-Data adındaki şirketi kurdu. Burada amaç trafik şeritlerindeki veri akışını test etmekti. Ama cihaz zar zor çalıştı. Şirket kapandı. Fakat bu Gates’i yeni fırsatlar keşfetmesi için durdurmadı ve birkaç yıl sonra Microsoft’un ilk ürününü çıkardı.

4. Yirminci yüzyılın en yaratıcı zelakarından Walt Disney yeteri kadar yaratıcı olmadığı için bir gazeteden kovuldu. İlk animasyon şirketi Laugh-O-Gram-Films’i kurmayı denedi. Şirket 15.000 $ yaptı, ama önemli bir distributör ortağının ayrılmasının ardından kapatılmak zorunda kaldı. Beş parasız Disney bir şekilde Hollywood’a girme yolu buldu. Burada daha fazla eleştri ve başarısızlık ile yüzleşti. En sonunda yaptığı ilk klasik film popülaritiseni yükseltmeye başladı.

5. Ünlü Hershey Çikolataları kurucusu Milton Hershey kariyerine başladığında adeta hiç kimseydi. Çıraklık eğitimi sırasında kovulduktan sonra üç şeker şirketi girişimine girdi. Hepsi de battı.

En son girişiminde Hershey, Lancaster Caramel şirketini buldu ve onunla muhteşem sonuçlar ortaya çıkardı. Sütlü çikolata vizyonuna inanarak Hershey şirketini kurdu ve sektörün en ünlü isimlerinden biri oldu.

Bu ilham dolu hikayeler başarısızlıktan, kaybetmekten ölesiye kaçan egonuza kanıt olsun. Biran bunlar yolun sonu gibi gelebilir, ama şunu düşünün dünyada pek çok muhteşem başarılara imza atmış kişi var. Ve tek yaptıkları kaybetmeyi bir başarısızlık olarak görmemeleri ve asla vazgeçmemeleri.

Hatalarınız en büyük öğrenme hazinesidir. Ne olursa olsun sizi coşkulandıran ve keyif vereni takip edin!


102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page