mailmunch-forms-widget-1001238
top of page

REKABETE KARŞI İŞİNİ BÜYÜTMEN İÇİN 4 REHBER PRENSİP


Biliyor musun? Şu aralar baya heyecanlıyım. Çünkü Mart ayında Dijital Uzmanlaşma Webinarlarım başlıyor.


Ve benim yaptıklarıma yeniysen sana bir anlatayım. Dijital Uzmanlaşma Webinarlarım işini online büyütmen için tasarladığım bir eğitim serisi. 4 farklı eğitimden yani webinardan oluşuyor. Her biri 1.5 -2 saat uzunluğunda ve hepsi online.


Bu webinarlarımda markanın göz alıcı görsellerini nasıl tasarlayacağını, ziyaretçilerin bol bol tıkladığı ve ürünlerini memnuniyetle satın aldığı web sitesini nasıl tasarlayacağını, yeni model pazarlama sistemini ve herhangi bir alandaki tecrübenle/bilginle bir online kurs nasıl yaratabileceğini öğretiyorum.


Ve bunların hepsi rekabete karşı masrafsız büyütmen için fark yaratacağı alanlar. Dijital Uzmanlaşma Webinarlarımda anlattığım bu yapıları bahsedeceğim 4 rehber prensip üzerine kurduğunda şu olacak:


İŞİN aynı yeşil DEV HULK gibi büyüyecek.


Öncelikle yeni bir iş kuruyorken ya da olan işini büyütürken yapılacak çok ama çok fazla şey var.


Yapman zorundaymış gibi görünen yığınla şey var. En önemlisi de gerçekten işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorsun. Hatta hangisini önce yapman gerektiğini dahi bilmiyorsun.


Tam bir dilemma!


İşini ilk başta kurarken şaşalı bir web sitesine para yatırmak istiyor musun? Ya da yüksek bütçeli videolara? Ve bir postları 100K’dan başlayan hi-trend influeancer çalışmalarına?


Eğer hızlı ve minimum bütçe ile işini büyütmek ve kazandıkça yatırım yapmak istiyorsan bugünün blog postu tam sana göre!





Online eğitimler ve iş alanları çok büyük bir pazar. Covid’den sonra daha da büyüdü. Ve gitgide artıyor.


Koçluk ve onlibe eğitim işime başladığımda ve şuanda da yüksek bütçeli kampanyalar, reklamlar ya da video çekimleri yapmadım. Bunun yerine işime uzun dönemli bakış açısıyla yaklaştım. Küçük adımlarla ilerledim. Hedef kitleme daha çok vermeyi ve güven oluşturmayı seçtim. Samimi yüzümü gösterdim.


Ve şimdi seninle kendi işimde de kullandığım 4 rehber prensibi paylaşacağım. Ve ne yaparsan yap, yani ister kendi işinin patronu ol, ister bir yerde çalışıyor ol ya da yalnızca kendi işini kurmayı düşünüyor ol fark etmez. Bu rehber prensipler hepsinde işe yarıyor.


1.Rehber Prensip: Olacağına Güvenmek


İşine inanç ve güven en büyük yatırımlardan daha değerli.


Ben işime çok küçük başladım. Tüm işlerimde. Yani A’dan Z’ye her şeyi kendim yapıyordum. İlk başlarda çok fazla geri dönüş olmuyordu. Sonradan büyüdü. Ve sonrasında iki asistanımla beraber çalışmaya başladım.


Programlarıma katılan pek çok kişide şunu görüyorum. Sanıyorlar ki işlerini duyurduktan sonra kapılarında müşteriler yığılacak. Takipçileri 100K’ya çıkacak. Bu mümkün değil demiyorum. Sadece kendini buna bağımlandığında ve gerçekleşmediğinde olacak şey şu:


Stres + Korku + Olmazsa ne halt ederim=Vaz geçiş


Ve tüm samimiyetimle söylüyorum. İşime güvenmeseydim, sonuçlarına inanmasaydım asla şuan olduğum yere gelemezdim. Ayrıca yığınla hata yapardım. Pek çok pahalı harcama yapardım. Pahalı video çekimleri, dergi reklamları, TV programlarına ücretle konuk olmak gibi.


Bunun yerine küçük başlamayı ve emin adımlarla ilerlemeyi seçtim. İşime güvendiğim ve büyüyeceğine inandığım için her safhası muazzam keyifli oldu. Ve her gün bir önceki günümden daha iyi olmaya çalıştım. Kıyas referansım kendimdi, başkası değil.

İlk önce emekleyeceksin. Ama yürüyeceğine ve koşacağına hep güven.

Ve benim de hala emeklediğim noktalar var, koştuğum alanlar ve yepyeni şeyler öğreneceğim yerler var. Ve bu hiç bitmeyecek bir süreç.


Ama vazgeçilmez tutum şu olmalı:


İşine güvenmek. Ardından da ürününün harika bir deneyim yaşatması için süreklilikle çalışmak.


2.Rehber Prensip: Ürününü Herkese Satmaya Çalışma


Yalnızca ürününe değer verecek kişilere odaklan. Bunlarda onların gerçekten sorununu çözdüğün hedef kitlen.


Nerede nişlik, orada zenginlik var.


Mesela koçluğumdan örnek vereyim. Eğitimini aldığım ve kullandığım yöntemler kesinlikle herkeste fayda gösterir. Sonuç alınır. Önceden pek çok alanda müşterim de oldu. Ama şuan asla travma çalışması yapmıyorum. Depresyonun dibinde madde bağımlılığı olan kişilerle çalışmıyorum. İlişki koçluğu da yapmıyorum.


Yalnızca en mutlu ve emin olduğum alanda bu hizmetimi veriyorum. Buda kendi işini kurmak, hedeflerini, gerçekleştirmek, para ve teknoloji.


Çünkü herkesi mutlu edemezsin. Ve bu alanını kısıtlamak değil. Tam tersi avantaja dönüştürülecek bir şey.


Mesela ben Dijital Uzmanlaşma Webinar serime katılmak isteyenlere şunu diyorum:


Eğer öğrenmeye açık değilsen, birisi benim için tüm bu işleri yapsın diyorsan katılma.
Eğer bunları yapınca deli gibi paralar akacak beklentin varsa yine katılma.
Bilgisayarın yoksa ve kendi işini kuracak, öğrendiklerini uygulayacak zamanı ayırmak istemiyorsan yine katılma.

Evrensel formül:


Sana uygun olmayana "HAYIR" dedikçe, senin için "EVET" olan daha çok hayatına girer.


Ve bu işini mutlu ve güzel bir şekilde yapmanın yolu. Çünkü çalışmak istediğin kişileri nişleştirmezsen Olacak tek şey şu: Kabus müşteriler çekmek. Kabus müşterilerin yapacağı tek şey ise işini bitirmek.


3. Rehber Prensip: Ürününe İnan


İnanmadığın bir ürünü harika gibi anlattığında olacak tek şey şu güven kırılması. İşini emin adımlarla büyütecek tek şey ise güven. Çünkü kişiler güvendiği şey için memnuniyetle cüzdanlarını açar.


Mesela ben Dijital Uzmanlaşma Webinar serimde öğrettiğim her çalışmayı kendi işimde kullanıyorum. Çalışmalarımı görenler benimle özel seans yapmak istiyor. Neden çünkü, gayet inandığım ve faydasını gördüğüm şeyi öğretiyorum. Ve söz veriyorum bunun gücü her rekabeti geride bırakır.



Ve diğer örnek de kitabım; Proje Özgürlük. Kitabımda kendi değişim yolculuğumu ve hangi yöntemleri kullandığımı yazdım. Satışlarının sırrının samimiyetim olduğunu biliyorum. Çünkü okuyan herkes “Tuğçe sanki seninle karşılıklı oturup sohbet ediyormuşum gibi hissettim” diye bana dönüyor.


4. Rehber Prensip: İşinin Kalbine Güç Pompala


Büyüyen bir iş, kalp merkezlidir. Kalp merkezli işi de insanlara katkı sağlayarak yapabilirsin.




Müşterinden almadan önce ona ne vereceğini ve ne katkı yapacağını düşünerek yürütebilirsin. Yani ürünlerin için “beni al, beni al” reklamlarını yapmadan önce bir değer katmaya odaklanmak. İşinin yaratacağı farka odaklanmak. İşinle çözüm olmak istemek.


Mesela ben kendi işimde her hafta mutlaka ücretsiz içerikler paylaşıyorum. Ve bunları araştırıp, ciddi mesailer harcayıp yapıyorum. Dahasını öğrenmek isteyenlere de eğitimlerimi ve seanslarımı sunuyorum.






Kimse almasa yine bunları hazırlar mıyım?


%100 EVET. Çünkü işimin yarattı farka inanıyorum.

Ve şunu hep düşün: Müşterilerine onları şaşırtacak başka ne deneyimler katabilirsin?

Ve yine Dijital Uzmanlaşma Webinar serimden örnek vereyim,


  • Tüm eğitim kayıtlarına hayat boyu erişebiliyorlar.

  • Tüm teknikleri teker teker gösteriyorum

  • Pratik etmeleri için çalışma kitapçıkları veriyorum

  • Dahası erkenden katılanlara ise 2 marka danışmanlığı seansı veriyorum

  • Ve yığınla bonus ve sürpriz var.


Bu arada daha önceden Dijital Uzmanlaşma eğitimlerime katıldıysan ya da benden marka danışmanlığı aldıysan çoook ama çok teşekkürler.


Ama değilse yalnızca kısıtlı sayıda açtığım bu webinar serim Mart ayında gerçekleşecek. Ve aşağıya bıraktığım linklere tıklayarak bunları elde edebilirsin.


Ve katılanların benimle çalışanların yorumlarını merak ediyorsan hemen web sitemdeki benimle çalışanlar anlatıyor bölümüne bakabilirsin.


Ama şunu tekrar söyleyeceğim. Bu 4 prensip ne yaparsan işinin büyümesine ve fark yaratmasına muazzam yardımcı olacak.


Ve şimdi sıra sende:


  1. Bahsettiğim rehber taktiklerden hangisi senin işinde en büyük etkiyi yaratacak ve neden?

  2. Öğrendiklerinle alacağın ilk aksiyon adımı ne?


Hadi benimle paylaş. İster DM ya da mail ya da buraya yorum.


Ve bu bloğum sana ilham olduysa aşağıdaki paylaşım butonlarına tıklayak çevrenle de paylaşırsan dünyalar benim olur.













Burada olduğun ve bu güzel topluluğun büyümesine yardımcı olduğun için çok teşekkürler.


Haftaya yine görüşmek üzere!


Tüm kalpten sevgilerimle,

Tuğçe

💖







63 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page